Küçükyalı, Maltepe - İstanbul - Turkey
GPS : 40°57'07.6"N 29°06'03.7"E / 40.952109, 29.101013
PHOTOGRAPHS ALBUM
M E N U
KEBAPLAR / KEBABS
Yarım Ekmek Döner : Döner kebabı veya kısaca döner, iç yağla ve yöresel baharatlarla iyice terbiyelenmiş ve dövülmüş et…
Yaprak Döner : Döner kebabı veya kısaca döner, iç yağla ve yöresel baharatlarla iyice terbiyelenmiş ve dövülmüş et…
Tombik Döner : Döner kebabı veya kısaca döner, iç yağla ve yöresel baharatlarla iyice terbiyelenmiş ve dövülmüş et…
Sarma Kebap
Prenses
Piliç Beyti Sarma
Piliç Şiş : Şiş kebabı, Türk yemek kültürünün içinde önemli bir yeri olan et yemeği. Özellikle müslümanların dini…
Pilav Üstü Döner : Döner kebabı veya kısaca döner, iç yağla ve yöresel baharatlarla iyice terbiyelenmiş ve dövülmüş et…
Patlıcan Kebap : Kebap, (Arapça: کباب )mangalda meşe kömüründe veya odun fırınında, ayrıca günümüzde LPG’de pişirilerek yenen et…
Kuzu Pirzola : Pirzola, koyun veya dana etlerinin kaburga kısmına bitişik olarak kesilen et parçalarına verilen addır. En…
Karışık Izgara
Kanat
Fıstıklı Kebap : Kebap, (Arapça: کباب )mangalda meşe kömüründe veya odun fırınında, ayrıca günümüzde LPG’de pişirilerek yenen et…
DÜRÜMLER / WRAPS
Döner Dürüm , Adana Urfa Dürüm , Çöp Şiş Dürüm
Dana Şiş : Türk yemek kültürünün içinde önemli bir yeri olan et yemeği. Özellikle müslümanların dini bayramı olan…
Dana Biftek : Biftek (ingilizce beef steak ve fransızcalaştırılmış muadili bifteckten), dana etinden dilim şeklinde kesilmiş, genellikle ızgara…
Cızbız Köfte : Türk mutfağının önemli yemeklerinden biridir. Kısaca kıymanın değişik şekillerde kızartılmış halidir ve pek çok çeşidi…
Borcam Kebap
As Kebap
Altı ezmeli Kebap
Ali Nazik : Közlenmiş patlıcanın sıcakken sarımsak, yoğurt, ve baharatla ezilmesiyle ılık bir püre hazırlanır. Küçük kuşbaşı doğranmış…
Abugannuş
İskender Kebap : İskender kebap veya İskender döner, Bursa yöresinin meşhur kebap yemeklerinden biridir. 1867 yılında Kayhan Çarşısı’nda…
Acılı Adana Kebabı : Adana’ya özgü, “zırh” adı verilen, satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça etten…
Yaprak Döner : Döner kebabı veya kısaca döner, iç yağla ve yöresel baharatlarla iyice terbiyelenmiş ve dövülmüş et…
MEZELER / APPETIZERS
Zeytinyağlı Sarma
Pilaki : Pilaki, içine soğan, havuç, maydanoz, sarımsak ve domates katılarak yapılan zeytinyağlı meze.
Panço
İçli Köfte : İçli Köfte, bulgurun hamur haline getirilerek içinin doldurulması ile elde edilen bir köfte çeşididir. Aslen…
Çiğ Köfte : Çiğ köfte; bulgur, isot, kıyılmış et, salça, soğan, maydanoz ve çeşitli baharatların yoğurulup karıştırılması ile…
Çalı Fasulye
Acı Ezme
PİDE / PITAS
Sucuklu Kaşarlı Pide : Özellikle Karadeniz, Ege ve İç Anadolu Bölgesi’nin Kırşehir, Kayseri ve Ankara gibi illerinde çok tüketilen,…
Kuşbaşılı Pide : Özellikle Karadeniz, Ege ve İç Anadolu Bölgesi’nin Kırşehir, Kayseri ve Ankara gibi illerinde çok tüketilen,…
Kavurmalı Kaşarlı Pide : Özellikle Karadeniz, Ege ve İç Anadolu Bölgesi’nin Kırşehir, Kayseri ve Ankara gibi illerinde çok tüketilen,…
Karışık Pide : Özellikle Karadeniz, Ege ve İç Anadolu Bölgesi’nin Kırşehir, Kayseri ve Ankara gibi illerinde çok tüketilen,…
Fındık Lahmacun : Lahmacun, açılmış hamurun üzerine kıyma, maydanoz, soğan, sarımsak ve karabiber, isot (kırmızı biber) gibi baharatlarla…
Dönerli Kaşarlı Pide : Özellikle Karadeniz, Ege ve İç Anadolu Bölgesi’nin Kırşehir, Kayseri ve Ankara gibi illerinde çok tüketilen,…
Lahmacun : Lahmacun, açılmış hamurun üzerine kıyma, maydanoz, soğan, sarımsak ve karabiber, isot (kırmızı biber) gibi baharatlarla…
Kıymalı Pide : Özellikle Karadeniz, Ege ve İç Anadolu Bölgesi’nin Kırşehir, Kayseri ve Ankara gibi illerinde çok tüketilen,…
SALATALAR SALADS
Göbek Salata : Salata, genellikle sebze veya meyvelerden oluşan sade karışım ya da üzerine yoğurt ya da sos…
Çoban Salatası : Çoban Salatası, Türkiye’de çok meşhur olan bir salata türüdür. Hazırlanışı çok kolay olan bu salata…
GavurDağı Salatası : İnce küp şeklinde kıyılmış salata malzemelerine nar ekşisi ve ceviz eklenerek yapılan bir salata türü.…
TATLILAR /DESSERTS
Sütlaç : Türk mutfağında yer alan birçok sütlü tatlı içinde en yaygın yapılan ve tanınanı sütlaçtır. Başlıca…
Künefe Antakya : Künefe, kadayıf ve peynirden yapılan ve sıcak olarak servis edilen, Doğu Akdeniz yöresine ait bir…
Kemalpaşa Tatlısı : Kemalpaşa Tatlısı, yüzlerce yıldır, Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, küçük süthanelerde üretilmeye başlanan ve eski adı Kirmastı…
Kadayıf : Kadayıf ya da Tel kadayıf, un ve suyun karıştırılmasıyla elde edilen hamurun ince teller haline…
Antakya Künefe : Künefe, kadayıf ve peynirden yapılan ve sıcak olarak servis edilen, Doğu Akdeniz yöresine ait bir tatlı çeşididir. Anavatanı Hatay olan künefe, farklı şekillerde Mersin, Adana, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin‘de yapılır.
LOCATION SATELLITE MAP
WEB SITE : As İskender & Kebap
MORE INFO & CONTACT
E-Mail : info@askebap.com
Phone : +90 216 366 0937 / +90 216 388 0786
These scripts and photographs are registered under © Copyright 2019, respected writers and photographers from the internet. All Rights Reserved.
No comments:
Post a Comment